Çocukluk ve ergenlik dönem inde yaşanan sosyal problemler, öğrenme güçlükleri, aile içi çatışmalar ailelerin çocuk & ergen psikolojisi alanında uzman bir psikoterapiste başvurmalarının başlıca nedenleri arasındadır.
Çocuk & Ergen psikoterapisinde ilk değerlendirme aşamasında nasıl bir psikoterapi uygulanacağı terapist tarafından belirlenir. Terapist, uygulanacak tedavi yöntemini belirlerken çocuğun mevcut problemleri, hikayesi, gelişim seviyesi, tedaviye aktif katılımı ve çocuğun yaşadığı psikolojik sorunlarda hangi tür müdahalelerin gerekli olduğu gibi unsurları değerlendirerek karar verir. Çocuk ve Ergen terapisinde ilaç ve psikoterapi uygulamaları birlikte kullanılabilir. Çocuğun ya da gencin psikoterapistin yanında kendisini rahat ve güvende hissetmesi, anlaşıldığını düşünmesi çok önemlidir. Böyle güvenli bir çevrede çocuğun duygularını ifade etmesi ve ihtiyacı olan yardıma ulaşması çok daha kolay olacaktır.
Psikoterapi çocuklarda ve gençlerde ihtiyaç duydukları duygusal desteği almaları, arkadaşları ve aileleriyle yaşadıkları çatışmaları çözümlemeleri ve yaşadıkları problemlere yeni bir bakış açısıyla bakabilmelerini sağlamak gibi birçok fayda sağlayabilir. Yaş, cinsiyet, genetik gibi faktörler de çocuk ve ergenlerin psikolojik eğilimlerini etkileyen unsurlar arasındadır. Özellikle; anksiyete(kaygı) bozukluğu, bipolar bozukluk gibi psikolojik rahatsızlıklarda genetik faktörlerin öne çıktığı görülür.
Çocuk & Ergen Terapi Alanları
Akademik Başarısızlık,
Okul Başarısı,
İçe Kapanıklık ve Sosyal Kaygılar,
Uyum ve Davranış Sorunları,
Fobiler,
Korkular ve Kaygılar,
Öfke Kontrol Sorunları ve Saldırganlık,
Tikler,
Cinsel Sorunlar ve Mastürbasyon,
Enurezis,
Enkoprezis (Dışkı Kaçırma),
Kardeş Kıskançlığı,
Yalan Söyleme,
Tırnak Yeme - Parmak Emme,
Madde Bağımlılığı,
Çalma Davranışı - Kleptomani,
Bilgisayar Bağımlılığı,
OKB (Takıntı-Zorlantı Hastalığı),
Ders Başarısızlığı ve Sınav Kaygısı,
Depresyon,
Ergenlerde Depresyon,
Karşıt Olma ve Karşıt Gelme Bozukluğu,
Evden / Okuldan Kaçma,
Sosyal Fobi ve Kaygılar,
Yeme Bozuklukları,
Çocukluk Çağı Depresyonu,
İnatçılık,
İstismar,
İletişim Güçlüğü ve/veya Kendini İfade Etme Güçlükleri,
Ergenlik,
Kimlik Arayışı,
Aile İlişkileri,
Arkadaş İlişkileri,
Karşı Cinsle Problemler,
Karne Psikolojisi,
Annesiz Çocukların Anneler Günü,
Çocuklarda Ölüm Kavramı,
Çocuklarda Ayrılık Kaygısı,
2 Yaş Sendromu ,
Çocuklarda Uyku Bozuklukları,
Travma Sonrası Stres Bozukluğu
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.