Yapılan araştırmalara göre ülkemizde her üç kişiden birisi yaşamının bir döneminde bir cinsel işlev bozukluğu olduğunu ortaya koymaktadır. Cinselliğin tabu olarak görülmesi, yasaklanması ve ayıplanması, küçük yaşlardan itibaren verilmesi gereken cinsel eğitimin toplumsal ve eğitimsel olarak bireylere verilmemiş olması, toplumsal öğretiler, mitler, yanlış inanışlar cinsel sorunların yaşanma sıklığını arttırmaktadır. Cinsel uyum problemleri ve bozukluklarının ortaya çıkışında kişinin fiziksel ve psikolojik özellikleri etkili olmaktadır. Kişinin kendi bedenini tanıması kadar, partnerler arasındaki uyumluluk, yakınlık, iletişim kalitesi de kişilerin cinsel yaşamını etkilemektedir.
Nasıl Tedavi Edilir?
Cinsel terapi alanında yardım alacağınız uzmanınız mutlaka cinsel terapi alanında eğitim almış psikiyatrist ya da psikolog olmalıdır. Problem organik kökenli değil ise probleme uygun yöntem ile cinsel terapi uygulanmaktadır. Tedavi süresince sorunun fiziksel, psikolojik, kültürel ya da ilişki problemine bağlı olup olmadığı araştırılır. Keşfedilen sebepler üzerinde terapi uygulanır. Cinsel terapiler diğer terapi türlerine göre daha sistemik ilerler. Her terapi programında olduğu gibi cinsel terapide de süreklilik ve devamlılık esastır.
Cinsel Terapi Alanları
Erken Boşalma,
Erkeklerde Geç Boşalma,
Cinsel İstekte Azalma (Hipoaktif Cinsel İstek) Bozukluğu,
Tiksinme Bozukluğu,
Cinsel Uyarılma Bozuklukları,
Kadında Orgazma Bozukluğu,
Disparoni (Cinsel İlişkide Ağrı Duyma),
Vajinismus
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.